2021. október 28., csütörtök

,

Értékelés #22 - Meagan Brandy: Boys ​of Brayshaw High – A Brayshaw bandái (A banda 1.)


Idén szeptemberben jelent meg Meagan Brandy - Boys of Brayshaw High c. könyve a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Magyarul a Brayshaw bandái címet kapta, és Rubin pöttyös besorolást kapott a kiadótól, ami valljuk be, eléggé találó. Készüljetek a forró, arcpirító jelenetekre lányok, mert itt szem nem - meg más sem - marad szárazon. Adott egy várhatóan három részes NA trilógia, tele szexi fiúkkal, intrikával és csábítással. Megszórva egy badass főhősnővel, váratlan fordulatokkal és nyilvánvalóan egy idegesítő függővéggel.

Előzetes

Téma: Szexi, drámai új NA/kortárs, középiskolában játszódó romantika, sötét csavarral és intrikával fűszerezve.
Első benyomás: Erin Watt Royal fiúk sorozatához, Amo Jones The Silver Swan sorozatához, vagy a Fallen Crest High-hoz tudnám elsősorban hasonlítani. Mind élményben, mind az általuk kiváltott érzelmekben, mind drámában és erőszakban.
Megjelenés: Az első rész idén szeptemberben jelent meg, a második rész pedig jelenleg fordítónál van, jövőre fog érkezni.
Figyelmeztetések: A tartalom túlságosan szexi, a fiúk olyan dögösek, hogy szinte érzed, ahogy megperzselnek, pirulásra késztető jelenetek és elegendő káromkodás ahhoz, hogy egy életre megalapozd a szókincsed. 



Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás dátuma: 2021. szeptember 7.
Besorolás: New Adult, romantikus
ISBN:  9789634574347
Fordította:  Lankovits Bernadett
Goodreads: 4,25
Oldalszám: 464 oldal
Fülszöveg: Ezek a Brayshaw-srácok leigáznak? „A magadfajta lányokat nem szívesen látják az ilyen helyeken, szóval süsd le a szemed és nézz inkább félre.” Pontosan ezeket a szavakat intézte hozzám a szociális gondozóm, mikor kirakott a legújabb pokol kapujában. Egy problémás tiniknek fenntartott helyen. Persze, nem fogadtam meg a tanácsát, és ők most kipécéztek maguknak. Azt várják tőlem, hogy alávessem magam a hatalmi játszmáiknak, és hogy beálljak a sorba, ahogy ők elképzelik. Pechjükre, sosem tartom be a szabályokat. Pechemre, eltökélték, hogy betartatják velem. Közben elképesztően vonzóak, és a többiek királyként bánnak velük. Ők a fiúk Brayshaw High-ból. És én vagyok a lány, aki az útjukba került.



A TÖRTÉNETRŐL

A történet elején Raven Carver - Rae - összebalhézik a suli egyik üdvöskéjével - aki nyilván az igazgató unokahúga -, és kiderül, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban. Megjelenik nála egy szociális dolgozó, aki elszállítja egy csak lányok számára fenntartott lakásotthonba, és az új iskolájába, az aggasztóan magániskola jellegű 'teháttelevagyokpénzesésgonoszemberekkel', Brayshaw High-ba. Ahol az első adandó alkalommal összetűzésbe keveredik három veszélyesen dögös - a veszélyest szó szerint értsétek - sráccal, akikről gyorsan kiderül, hogy ők nem csak a suli, de az egész város királyai is. És nem csípik Rae velem-ne-cseszekedjetek Carvert. Hogy miért? Mert nem hajol meg elöttük és nem is fél tőlük egy cseppet sem. Raven Carver más. Nem illik az egyenletbe, ami veszélyt jelent a Brayshaw királyaira. Ők irányítják az egész iskolát, és mindent maguk körül - ha probléma merül fel, akkor két lehetséges megoldás létezik elöttük: fenyegetés és erőszak. Raven belépett a városukba, a világukba, az iskolájukba, a területükre, és készen áll arra, hogy bajt keverjen; elvégre ő nem az a fajta, aki könnyen megijed. Ha szembe szállsz a Brayshaw fiúkkal az egyet jelent azzal, hogy szembe szállsz magával a várossal is. Rae-t pedig ez egy kicsit sem érdekli. Szembe száll bárkivel, aki azt az egyetlen dolgot akarja elvenni tőle, amihez foggal-körömmel ragaszkodik: a tiszteletet. És ha ez azt jelenti, hogy keresztbe kell tennie a Brayshaw fiúknak, ám legyen. Raven Carver áll elébe. 

Ám miközben a fiúk megpróbálják megszelídíteni és megállásra kényszeríteni, Ravenben valódi érzések kezdenek kialakulni irántuk. Hát nem szörnyű, amikor a dolgok nem tervek szerint alakulnak? Rae végül számos próbát, balhét és megpróbáltatást követően a belső körben köt ki, szinte családtaggá válik, ám a lány bizonytalan múltja és bizalmatlansága árnyékot vet arra a jövőre, amiben része lehetne, ha hagyná. De mint tudjuk ez a lány nem az a fajta, aki hagyná, hogy mások határozzák meg számára a jövőjét. 


Először is legyünk őszinték egymással. Nehéz másnak lenni a romantikus könyvek világban, ahol naponta több száz könyv jelenik meg. Mindenki, bár néha nem szándékosan, de követi ezeket a trendeket. Ez a mindennapi életben is így van, mindenhol megtalálhatók a trendek a ruházatunktól kezdve a sorozatokig, amelyeket nézünk. Ismerős az a kifejezés, hogy valamit "hype-ol" a nagyközönség? Úgy tűnik, már nincs olyan, hogy eredetiség, vagy legalábbis nagyon kell keresni az egyedi tartalmakat mindenben. Tehát mi, bloggerek és olvasók kénytelenek vagyunk elmélyülni a történetbe, elfelejteni a trendeket, és megkeresni azt a kis mennyországot, amely egyedivé tesz egy adott könyvet.

Ez az első könyv, amelyet Meagan Brandy írónőtől olvastam, bár korábban már terveztem angolul olvasni tőle, de mindig elmaradt. Viszont meg kell, hogy mondjam ANNYIRA nem bántam meg, hogy megvártam a magyar megjelenést. A történetnek sikerült az első oldaltól kezdve magával ragadnia, és az utolsóig megtartani a figyelmem. Függővé tesz, és heves érzelmeket vált ki olvasóiból. Végig én magam is ott álltam Raven mellett, és szinte viszkettem egy jó harcért, különösen, amikor Maddocról, Captainről és Royce-ról volt szó. Azonnal megszerettem és meggyűlöltem ezt a három fiút, akárcsak Rae. Attól a pillanattól kezdve, hogy beléptek a könyvem oldalaira, tudtam, hogy ebből nagy bajok lesznek. De azt is tudtam, hogy hamarosan találkozni fognak azzal a személlyel, aki nem fog foglalkozni a baromságaikkal, és alig vártam, hogy megnézzem, hogyan töri le valaki a szarvukat. A keményfiúk és lányok csatája volt ez, ahol csak a legszélsőségesebbek maradnak életben.

Raven anyja a történet szerint prostituált és drogos. Egész életében a legnagyobb félelmét az jelentette, hogy az anyjához hasonlón fogja végezni. Nem ismert soha másik életet, nem tudja mi más lehetne belőle, így örökké körbe lengi egyfajta elkeseredettség és a kilátástalanság a lányt. Ezért legtöbbször úgy is viselkedik, mint ahogy az anyja, mert így könnyebb elviselni, mint az emberek tudomására hozni, hogy ő is ember, az áskálódás és mocskolódás ugyanannyira fáj neki, mint bárki másnak. Gyorsan megtanulta, hogyan kell túlélni a világa sötét útjait. Egy prostituált lányaként Ravennek meg kellett védenie magát anyja manipulációitól és ügyfelei kósza kezeitől.



A fiúkkal való együttlét nagyon sokat segített Rae-nek feldolgozni az érzelmi, magánéleti, és morális problémáit, de még mindig vannak olyan dolgok, amik képesek lehetnek elemészteni őt, ha valaki nem menti meg a lányt. Azonban azok, akik segíthetnének rajta, szintén bajban vannak. Maddoc féltékenysége pokoli zűröket okoz Rae-nak, Captain problémái pedig komoly árnyékot vethetnek majd a kapcsolatukra és a jövőjükre egyaránt. A városban folyó rivalizálásról pedig ne is beszéljünk.  A város, ahová Raven költözik, fel van osztva Brayshaw-kra és Gravenekre, két háborúzó családra, akiknél a hátba szúrások, zsarolások és titkok a mindennapi élethez tartoznak. Nincsenek egyszerű megoldások, vagy happy endingek. Őszintén szólva, az egyetlen, ami nem illett ebbe az őrültek házába, az a két család közötti háttértörténet volt. Kicsit túl egyszerűnek tűnt, nagyobb durranásra számítottam.

Úgy érzem, ezt a történetet jobban is ki lehetett volna dolgozni azért. Egyes jeleneteknél, amelyekről úgy gondoltam, hogy a sztori szempontjából igazán lényegesek lettek volna, úgy éreztem, mintha átrohantuk volna őket, míg néhány, jelentéktelennek mondható jelenet azért rendesen elhúzódott. Vegyük például az egyik kedvenc jelenetemet az erdei házban a Graven oldalon. Értem, miért kellett ezt a szexi scene-t hozzátenni a történethez, mivel alapvetően ez volt a módja annak, hogy mi, olvasók lássuk, milyen gyorsan fejlődik a kémia a négyes között. De mivel a semmiből jött elő, és lerövidítették, inkább perverznek tűnt, mint annak a gondoskodó-védelmező pillanatnak, aminek lennie kellett volna. Bár nagyon élveztem ezt a jelenetet, örültem volna, ha hosszabb és jobban ki lett volna dolgozva. Ha már őrült és drámai pillanatnak szánták, akkor adjuk meg a módját, nem?

A Szereplőkről

Nagyon élveztem a történetet, egy-két jelenetet leszámítva. Rae ugyanolyan heves volt, mint amilyen veszélyes. Dögös és  kívánatos lány, aki tudja, hogyan használja fel a szexualitását fegyverként. Nagyon élveztem a karakterét. Erőt adott, ahogy bátran szembe szállt bárkivel, és képes volt mindig kiállni önmagáért és azért, amit képviselt. Raven olyan erős karakter, aki hű önmagához, ismeri határait, és nem fél védekezni sem. Nem volt benne semmi, amit nem kedveltem volna: szórakoztató volt, soha nem tért el a szerepétől és hűséges a végletekig azokhoz, akiket szeret.


Ami a fiúkat illeti, ők jelentik mindazt, amit klisének hívunk - a tipikus középiskolában játszódó romantikus könyvek dögös főszereplői. 

A "Nagyfiú". Maddoc a védelmező alfa, a király maga. 
Royce a vicces és kacér csajmágnes. 
Captain a csendes és komoly, gondoskodó harmadik. 

De mindhárom egyaránt veszélyes, birtokló és totális seggfejek. A fiúkat könnyű volt szeretni, mindegyiknek megvolt a maga egyénisége. Minden fiú lebontható rétegről rétegre, fájdalmas érzelmi háttérrel, ami végül azzá tette őket, akik. Maddoc féltékenysége néha már kicsit irritált, de szerettem a lassan fellángoló románcot közte és Raven között, és a kapcsolatot, amin a testvéreivel osztozott, és amit végül Ravenre is kiterjesztett.

Rae-jel együtt halálos kombinációt alkotnak. Ez lehet az oka annak, hogy úgy tűnik, mindenki, aki él és lélegzik megpróbálja ezt a kis négyest feloszlatni. Meagan Brandy ismeri a dráma fogalmát, és nagy kanállal adagolja az olvasóinak.

KONKLÚZIÓ

Sötét, fordulatos, szexi és váratlan. Ezzel a négy szóval mindent elmondtam, amit fentebb hosszú sorokban sikerült taglalni. Legközelebb inkább majd így kezdem. Nincs kétségem afelől, hogy a második könyv, a Trouble at Brayshaw High, követni fogja azt a baljós és csábító vonalat, amelyet az első könyv is bemutatott. Készen állok még több macskaviadalra, szexi és tartalmas közös pillanatokra ezzel a hármassal, csattanokra és váratlan fordulatokra, és a függővégből kiindulva ideges, féltékeny és meggondolatlan akciókra. 

Ha tetszett Erin Watt Royal fiúk sorozata, akkor a Brayshaw bandái sem fog csalódást okozni. Ha az előbbi tönkretett, ez még inkább tönkre fog. Márpedig ezek a Royal, akarom mondani Brayshaw fiúk tönkretesznek. 




Ti olvastátok már? Hány csillagot adnátok neki az ötből?




Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése