2019. február 21., csütörtök

TBR lists of 2019 - 1. felvonás


Bár még csak február közepén járunk, de már sikerült a kiadóknak olyan könyveket beharangozniuk, amik felkeltették az érdeklődésemet. Ez nem a teljes lista - hisz számos olyan könyv magyar megjelenése van még születőben, amikről mi kis olvasók még csak nem is sejtünk semmit. 

Bár azt csendben megjegyzem, hogy a Twister Media Kiadó idén is szuper megjelenésekkel örvendezteti meg az olvasót, megéri követni őket! Ha ezt még nem tettétek volna meg, épp itt az ideje követni a Kiadó facebook oldalát, ahol azonnal tájékozódni tudtok a friss megjelenésekről már jóval korábban!

De, hogy a bejegyzés témájához visszatérjek a következőkben 3+1 olyan szuper megjelenést hoztam az első felvonásban, amik megjelenéséig már izgatottan számolom a napokat, és gőzerővel spórolom a pénzt, a lista első helyén lévő könyv miatt leginkább.

1. Amie Kaufman - Jay Kristoff: Illuminae (Illuminae fájlok 1.)

Kady reggel még azt gondolta, a legsúlyosabb dolog, ami aznap vár rá, az Ezrával való szakítás lesz. Délután bombázni kezdték a bolygóját.

2575-öt írunk. Két rivalizáló óriásvállalat háborúba keveredik egy az ismert űr legszélső határán lévő, apró és jelentéktelen bolygó birtoklásáért. Most, hogy rakétákkal lövik őket, Kady és Ezra – akik már beszélő viszonyban sincsenek egymással – kénytelen együtt menekülni a bolygóról, nyomukban egy ellenséges csatahajóval.

De ez csak a kezdet. Járvány tör ki a menekülők közt, a vírus mutálódik, az eredmény rettenetes; lehet, hogy a vezérhajó mesterséges intelligenciája a legádázabb ellenségük; a vezetőik titkolóznak, visszatartják az információkat. Mikor Kady feltöri az információs hálózatot, hogy megtudja az igazat, világossá válik számára, hogy az egyetlen ember, aki segíthet neki, nem más, mint az ex-pasija, holott megesküdött rá, hogy nem beszél vele többet.

A Kiadó nemrég a facebook oldalán közvélemény kutatást végzett az olvasói között ennek a könyvnek a kapcsán. Nem szeretném bővebben leírni, miről is szólt ez pontosan, aki kíváncsi rá azt ITT el tudja olvasni, miről is van szó.

Annyit tennék hozzá, hogy én a második lehetőségre szavaztam. Szerintem, ha adott egy jó borító, a kiadóra jellemző anyaggal, de képek nélkül és a legtöbb ember számára elérhető áron, akkor az már félsiker. Tudom, hogy a könyv fontos részét képezik a képek - számos ember kommentjét elolvastam. De, aki a teljes varázst szeretné átélni, szerintem rendelje meg inkább angolul. Az ára képekkel együtt is sokkal olcsóbb lesz, mint a magyar megjelenés. Aki meg szeretné magyarul is olvasni, annak megfelelő lesz egy olcsóbb kiadás is - az angol nyelvű képes könyv birtokában pláne.

Gondoljatok bele, hogy ez a Könyvmolyképzőnek sem érné meg igazán. Ma rendkívül sok gondot okoz az, hogy a legtöbb ember inkább letölti, mint megvásárolja a könyvet. Ez a kiadóknak is súlyos veszteség, pláne, ha valóban olyan magas összegről van szó, amit beharangoztak. Hiába írják sokan, hogy áh, úgyis megvennék annyiért, az emberek több, mint fele, úgysem fogja. Inkább letölti, kölcsönkéri vagy megveszi angolul.

Én úgy vagyok vele, hogy bár a második variációra szavaztam, ha mégis a harmadik variáció lép életbe, akkor is valahogy meg fogom szerezni. Hosszú folyamat lenne a beszerzése mondjuk, mert a szűk keretek miatt sokáig kell majd gyűjteni rá. Vagy más könyvet nem beszerezni rajta kívül..

Az pedig komoly érvágás lenne nekem is, és más kiadók számára is! De a könyv fülszövege, borítója és külföldön még ma is tartó varázsa miatt úgy érzem, nekem is muszáj megismerkedni ezzel a világgal és a polcomon tudni ennek a hatalmas, vastag trilógiának az össze kötetét.

2. Jay Kristoff: Testvérgyilkos (A Lótusz háborúja 2.)

ÖSSZEZÚZOTT BIRODALOM
Az őrült Yoritomo sógunt megölte Yukiko, a Vihartáncos, és Shimát polgárháború fenyegeti. A Lótusz Céh új sógunt akar a trónra ültetni, akinek minden vágya, hogy holtan lássa Yukikót.

SÖTÉT ÖRÖKSÉG
Yukiko és Buruu a Kagé lázadók hősei. A lány azonban lassan elveszíti az uralmat a képessége fölött, és elvakítja az apja halála miatt érzett gyűlölete. Yukiko egyetlen szövetségese Kin, a lázadó céhtag, akinek megvannak a maga titkai.

VIHAR KÉSZÜL…
Kagé orgyilkosok készülnek véget vetni a dinasztiának. Kigen csatornáiból felbukkan egy lány, és olyan barátságot köt, ami az egész birodalmat megsemmisítheti. Új ellenség gyűjt erőt, hogy olyan háborúba taszítsa a szétszakadó Shima birodalmát, amit nem élhet túl. És a tomboló tenger messzeségében, a fekete üvegszigeteken Yukiko és Buruu olyan ellenféllel néz szembe, amit nem lehet katanával és karommal megállítani.

Ezt a könyvet remélem senkinek sem kell bemutatnom.Az első része lassan öt éve jelent meg itthon, szóval épp itt volt már az ideje a második rész megjelenésének is. A Vihartáncos különleges helyet foglal el a szívemben, többször is elolvastam, mielőtt úgy döntöttem, hogy helye lenne a polcomon.

Rólam tudni kell, hogy nem szeretek új sorozatok összegyűjtésébe kezdeni, míg az összes része meg nem jelent, vagy össze nem gyűjtöttem a már polcomon található könyvek többségének összes részét. Ennél a könyvnél mégis úgy döntöttem, hogy ideje belevágni az új kalandba - a történet izgalma, különleges egyedisége folytatásért kiállt. Buuru és Yukiko története olyan, amilyet nem olvashatsz minden második regényben.

3. Csóti Lili: Hetedvérig

Rosewyn Blair számára összejöttek a dolgok. Anyja szülővárosába költözik, melynek máskor viszálykodó lakossága egyvalamiben biztosan egyetért: őt kimondottan utálják. 
Újonnan megismert családja egy rakás hátborzongató boszorkányból és őrült unokatestvérből áll, ami lehetne akár vicces is, de nem az. 

Egyetlen barátja egy veszedelmes démon. 
És ha mindez még nem lenne elég, egy gyilkossági ügybe keveredik, miközben természetfeletti ellenfelei üldözőbe veszik. 
A tél beköszöntével pedig az elszigetelt településen összecsapnak az e világi és túlvilági erők.

A Hetedvérig sötét atmoszférájú, mégis remek humorú young adult fantasy, melynek misztikus krimielemei a legváratlanabb helyeken képesek meglepni olvasóit.

A Twister Media kiadó újdonságai még sosem okoztak csalódást nekem, így nem is volt kérdés - pláne, hogy egy fantasy regényről van szó -, hogy minél előbb beszerezzem-e. A fülszöveg nagyon kíváncsivá tett, szóval nagyon izgatottan várom már, hogy mit hoz majd a történet. A borító miatt már megéri beszerezni, tökéletesen illik a fülszöveg alapján beharangozott világhoz. Jennifer L. Armentrout démonos regénye, a White Hot Kiss után remélem több szerencsém lesz, mert az nagy csalódás volt. Pedig a démonos történetekért oda vagyok! Lili, nagyon számítok most rád!

+1. Bella Andre: Csak rád gondolok (A Sullivan család 8.)

Grayson Tylert három évvel ezelőtt egy személyes tragédia arra sarkallta, hogy maga mögött hagyja New Yorkot, és a kaliforniai partvidék vadregényes hegyei közt kezdjen új életet. 

Már majdnem sikerül elhitetnie magával, hogy többé semmi másra nem lesz szüksége az életben, csak a kék égre, a végtelen legelőkre és az óceán tajtékzó hullámaira, amikor egy szép napon betoppan az életébe Lori Sullivan. 

A családja körében csak Huncutként emlegetett lány szélviharként forgatja fel Grayson érzelemmentes, magányos világát, és a férfi menthetetlenül beleszeret. 

De Lorinak vajon sikerül-e meggyőznie a bizalmatlan Graysont, hogy neki adja a szívét, és elhiggye, az örökké tartó boldogság nem pusztán hiú ábránd?

Igazából ezt a könyvet nem is én várom, hanem szobatársam. Odavan a Sullivan családért totálisan, a megjelenés után már rögtön beszerzi a Bella regényeit. Mostanában pedig már annyit emlegeti az új megjelenést, hogy már én is várom az új részt, csak ne kelljen többet erről hallanom. Tudom, gonoszság.. de ez van. Nem jöhet be minden könyvmolynak minden egyes könyv, nem?

Ti milyen regényeket vártok nagyon?
Csodaszép hétvégét kívánok mindenkinek!

Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése