2018. április 4., szerda

TFW: Favorite Jokesters / Kedvenc mókamestereink





Top 5 Szerda: Favourite Jokesters


Végre! Egy a téma, amit mintha nekem találtak volna ki. Ennek jó oka is van ám. Tudjátok van egy igazán rossz szokásom - mindig a vicces fiúba sikerül belezúgnom a mások által inkább preferált főhős helyett. A cuki mellékszereplőbe, akinek alig jut rivaldafény és a legtöbb esetben is csak említés szintjén van jelen. 

Az ideális férfi is számomra ilyen lenne - igazi mókamester, aki épp kiesett a rivaldafényből. (Így nem is kell állandóan a lányoktól félteni, hurrá!) 

A témára visszatérve - sikerült 5 olyan könyvet kiválasztanom, amikben a humoros mellékszereplők is igazán megérdemeltek volna egy saját részt legalább, vannak akkora egyéniségek (a humoros személyiségjegyen kívül is remek adottságokkal rendelkeznek.


  
J. K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg (Harry Potter 6.)

Fred és George Weasley

Egy ilyen felsorolásból ugyan, hogy is maradhatnának ki a Weasley ikrek, de komolyan. Ők aztán tényleg a viccek koronázatlan királyai. A Harry Potter manapság amúgy is annyire egy kult könyvvé vált, hogy szinte a lehetetlennel egyenlő olyan embert találni, akinek semmit nem mondana a Weasley név.

<3 Fred and George

Fun Fact: 2 hete Prágában voltunk kirándulni az osztállyal, és a szálláson az egyik fiú osztálytársamnak sikerült egy kellemetlen találkozást összehoznia az ágyával. A homloka bánta - másnap egy szép véres sebhellyel gazdagodott, ami rásegítéssel (szemceruza) egy villám alakú sebhellyé fejlődött át. A srác egyébként vörös hajú, így következhetett be, hogy aznap mindenki Potter-Weasleynek szólította végül.


Kevin Hearne: Üldöztetve (A Vasdruida Krónikái 1.)

Atticus O'Sullivan

*sikít* ATTICUS O'SULLIVAN, TÉNYLEG TE VAGY AZ!! *elájult*
Na, körülbelül így nézne ki egy találkozásom a kedvenc férfi főszereplőmmel. A beszélgetésünk is körülbelül csak sóhajtozásból és egy két lopott érintésből állna részemről, szóval Atticusnak (és Oberonnak) esélye sem lenne megcsillogtatni a tehetségét, ha humorról és szóviccekről van szó. Pedig mennyire ott vannak! Lehetetlen lenne mellettük kibírni nevetés nélkül, oltári poénjaik vannak szerintem! 

.



Joss Stirling: Crystal (Lélektársak 3.)

Xavier Benedict

A Lélektársak sorozat mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, ez volt talán a legelső könyvem, ami nem a gyerekkönyv kategóriába tartozott. Bár a kedvencem mindig is Zed marad, de Xav valamiért szintén a második kedvencemmé nőtte ki magát a szeretnivaló, vicces személyiségével. Ő a család mókamestere, a vicces fiú, aki a humorával rabolja egy végül a szeretett lány szívét. Igazi újraolvasós, egyszer megéri elolvasni mindenkinek könyv! Egyébként mindig is úgy éreztem, hogy Xav nem kap elég figyelmet Zed és Yves miatt.. :(


The benedict series:: finding love: sky, phoenix y crystal.



Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek

Grayson Kennedy

Graysonnal valahogy hasonló találkozásban lenne részünk, mint Atticusszal, azzal a különbséggel, hogy szerintem a sikítást ájulás követné. Ő aztán tényleg igazi cuki pofa, vicces és szeretnivaló. Megvan az a különleges képessége, hogy olyan kínos szituációkat teremtsen, amik végül oltári nagy nevetésbe fulladnak. Egyik kedvenc jokester főszereplős könyvem.

"The Avery Shaw Experiment", Kelly Oram



Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel

Jason Lippincott

Jason egy igazi szívtipró humoros attitűddel - vicces és édes karakter, bár úgy érzem az írónő ezt kicsit jobban kiemelhette volna. Azért a lényeg így is átjött, rengeteg kedvenc részem van a könyvben, humoros és édes egyaránt. Imádtam olvasni!

"Meant To Be", Lauren Morrill

Így végül ezzel a bejegyzéssel szeretnék jelentkezni a T5W bloggerei közé (akik ITT érhetőek el), ha lehetséges még. Nagyon élveztem ezt írni, jó móka volt.

További szép napot mindenkinek és jó olvasást!
Share:

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy te is csatlakoztál, piciszív! <3
    Szépen alakul a design! <3
    Christine Xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy befogadtatok, szívem <3
      Nagyon köszönööm, igyekszem vele! <3

      Törlés