2018. április 30., hétfő

,

Májusi TBR


Bár a várólistám az egekben, nyakamon az érettségi és még dolgozni is terveztem májusban, de még ezek sem képesek megakadályozni abban, hogy új könyveket vásároljak. Tudom, anya-apa-barátnő-macska-Madonna-univerzum-Isten szerint sem kellene könyveket vennem, DE ATTÓL MÉG FOGOK! Ez van, már hallom is, ahogy a pénztárcám azon siránkozik, hogy állandó fogyókúrán van miattam - ahelyett, hogy megköszönné inkább, nem?


Lindsey Ouimet: What's a Soulmate?


Libby Carmichael has just met her Soulmate. It’s just too bad he’s behind bars.
When you only see the world in black and white until you meet yours, it's pretty easy to figure out when you’ve found your Soulmate. What Libby can't figure out is why fate,destiny, or the powers that be have decided that Andrew McCormack is her one, true match. Libby is smart, organized, and always has a plan for what's coming next. So when she sees Andrew for the first time and her world is instantly filled with color, she's thrown for a loop.

Namely because he's in a dingy grey jumpsuit.
And handcuffs.
And being booked into a juvenile detention facility.

Surely a boy who's been convicted of a headline-making, violent crime isn't who she’s meant to be with. There's no way she belongs with someone like that…right?


Még egy kedves Molynál láttam két hónapja, de valahogy sosem tudtam beszuszakolni egyik TBR listámra sem, de mivel itt a május, és végre semmi program nincs, amire költenem kell, szóval semmi nem állíthat meg abban, hogy megvegyem! Mivel Joss Stirling Lélektársak című sorozata is hatalmas kedvenc, ezért képtelen vagyok ellenállni egy másik szintén lélektársakról szóló sorozatnak!

Én ITT fogom megrendelni, ha esetleg felkeltette valaki más érdeklődését is!


Kasie West: A távolság relatív


A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák. 

Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát. 

Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és kedvessége már éppen meggyőzné a lányt, hogy a gazdagság nem jellemhiba, ráébred, hogy a pénz sokkal nagyobb szerepet játszik a kapcsolatukban, mint gondolta volna. És hogy Xander nem az egyetlen, akiért aggódnia kell.


Mostanában annyi nehezen emészthető, kellő odafigyelést igénylő és tartalmas könyv gyűlt össze a várólistámon, hogy muszáj valami könnyed, romantikus művet is olvasnom ezek után, ami segít, hogy a többi leülepedhessen. A fülszöveg alapján pedig ez garantáltnak tűnik!

Én ITT fogom megrendelni, ha esetleg érdekelne téged is a könyv! 


A. G. Howard: A Rózsa Vére


VAJON ​A TEHETSÉG LEHET ÁTOK? 

Rune Germain már négyéves kora óta énekel operaáriákat, de angyalinak mondott hangja néha fájdalmas erővel tör ki a torkából. Ezek nagyon megviselik a lányt, így anyja beíratja egy Párizs környéki zeneiskolába, a Rózsa Vérébe, remélve, hogy Rune ott majd kigyógyul furcsa „betegségéből”. Az ódon épület számtalan titkot rejt. Rune új barátokra és irigy ellenlábasokra egyaránt szert tesz itt, éjszakánként pedig csodálatos hegedűszó ringatja álomba. Aztán sikerül találkoznia a maszkot viselő hegedűművésszel, Etalonnal, akit gyermekkori álmaiból ismer. A fiatal fiú bevezeti mind a tanoda, mind pedig saját lelke titkaiba. Ahogy kapcsolatuk egyre mélyül, úgy kezd Rune kigyógyulni betegségéből. De Etalon olthatatlan szerelmét a lány iránt nevelőapja, Laroux operaházának itt kísértő Fantomja nem nézi jó szemmel. Így a fiú választásra kényszerül: a lány vesztét okozza, vagy megmenti őt.



Kicsit bizonytalan vagyok, hogy jó döntés lesz-e ennek a könyvnek a megvásárlása, mert eddig akárhány Dream válogatásos könyvet megvettem és elolvastam, mindig az eladó mappámban kötöttek ki. Tetszettek, de nem éreztem egyiket sem újraolvasósnak. De hajlandó vagyok még egy utolsó esélyt adni nekik! Egyébként a Könyvfesztiválon is vacilláltam, hogy kihasználjam-e a 2+1-es akciójukat, de végül nem mertem, mert két éve is pórul jártam vele..

Én ITT fogom megrendelni, ha esetleg érdekel valakit!


Charlie N. Holmberg: A papírmágus



Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán? 
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.


Szintén kívánságlista csökkentés céljából szántam rá magam ennek is a megvételére. Félre ne értsetek, nem muszájból veszem meg - hanem, mert tényleg érdekel. Amúgy is a fantasy az egyik legnagyobb besorolásom, szóval már elég régóta vágyom is rá! A Gabos könyvekben eddig úgysem sikerült csalódnom (Ellenben egy-két másik kiadóval), szóval nem érzek semmi bizonytalanságot, így látatlanban(jelenesetben olvasatlanul) is simán ajánlanám bárkinek!

ITT tudod megrendelni, ha esetleg kedvet kaptál hozzá!


Joss Stirling: Summer (Lélektársak 6.)


Túlélhet-e a szerelem titkok és hazugságok közt? 
Summer életére szörnyű árnyék borul. Elszívja az erejét, irányítja a tetteit, és azzal fenyeget, hogy a jövőjét is tönkreteszi. 
Egy kockázatos küldetés ideiglenes szabadulással kecsegtet. 
Summernek a telepatikus képessége segítségével kell megtalálnia a célpontot, és kiderítenie az igazságot. 
Hal Robinson katona. Semmi sem téríti el a céljától. Győztes típus. Ám amikor összetalálkozik Summerrel, életének eddigi fontossági sorrendje lassan megváltozik. 
Bízniuk kell egymásban, ha meg akarják védeni a savantok közösségét. De vajon a saját titkaik nem állnak-e a boldogulásuk útjába?


Mivel már csak ez az egy rész hiányzik a sorozatból, és lassan egy éve húzom-halasztom a megvételét, ezért most végre elszántam magam, hogy megvegyem. Meg amúgy is már nagyon kíváncsi vagyok az egyik kedvenc sorozatom lezárására, és a valószínűleg (mint eddig mindig) szét fogok olvadni a történet miatt, ráadásul a cukiság faktorom is ki fog akadni!

Én ITT fogom megrendelni, bátran Ti is rendeljétek meg, garantálom, hogy nem fogtok csalódni!


Egyébként ez a lista szerintem tuti bővülni fog még - ahogy magamat ismerem. De ezek azok a könyvek, amik májusban BIZTOSAN a polcomra kerülnek így vagy úgy. Ha kell kiállok az utcára kéregetni, vagy inkább menjek el tizenkétórázni? Azzal lehet jobban járok...

Egyébként ti hogy vagytok ezzel? Nálatok mi fog felkerülni a bevásárló listára májusban? Esetleg itt valamelyik könyv megfogott benneteket, vagy eljátszottatok a gondolattal, hogy talán..? 
Írjátok meg itt a bejegyzés alatt, kíváncsi vagyok!

- atria
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése