2018. április 1., vasárnap

6 books on my Spring Reading List 2018

6 Books On My Spring Reading List


Bármennyire is megunhatatlan a puha, meleg paplan alatt olvasni egy bögre forró tea társaságában egy csendes, hűvös téli éjszakán, épp itt az ideje búcsút szerintem mondani a a télnek és melegen (Hallod Időjárás Apó? Melegen!) üdvözölni a kellemesen virágillatos tavaszt. Áprilisi gyerek lévén amúgy is a kedvenc évszakom, hát még, hogy a kedvenc tavaszi eseményem, a Könyvfesztivál általában épp a születésnapomra esik. 


Ennek örömére összegyűjtöttem 6 Könyvfesztiválos, vagy épp tavaszi megjelenést, amik már a bejelentés óta a legjobban izgatják a fantáziámat! Íme a lista:

1. Naomi Alderman: A hatalom


Naomi Alderman - A hatalom
Megjelenés: 2018. április 16.
Kiadó: 21. Század Kiadó
Fülszöveg: 
A ​nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.
Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.
A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…
Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?
A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.


Az egyik ok, hogy miért várom ezt a megjelenést annyira, az hogy Emma Watson is a könyv rajongója. Mint egyik kedvenc színésznőm, igyekszem figyelemmel követni a munkásságát, főleg a feminizmushoz kapcsolódóan, így rögtön felkeltette az érdeklődésemet a bejelentés, miután már Emma is az egyik legjelentősebb könyvként ajánlotta a követőinek. A másik ok, hogy olyan érdekes témája van, hogy kár lenne kihagyni. És ugyan ki ne kacérkodott volna már a gondolattal, hogy egy érintéssel el lehetne tenni láb alól a férfiakat, ha csak egy napra is? (Csendben megjegyzem, hogy erre várok is a könyvtől pár jó tippet..)

2. Anne Bishop: Holló a hollónak



Megjelenés: 2018. április 16.
Kiadó: Twister Media
Fülszöveg:  
Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.

Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.

Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget.

Különösebb okom nincsen arra, hogy miért várom, minthogy IMÁDTAM az első részt. Angolul már volt szerencsém olvasni ezt a részt, de úgy érzem, fedezhetek még fel újdonságot benne, ha elolvasom magyarul is. Másrészt a borítója A-M-A-Z-I-N-G - örülök, hogy a kiadó a portugál borítót választotta és nem az eredetit. Remélem, hogy másodszorra is kedvenccé avathatom, és nem fogok csalódni a fordításban. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy jó urban fantasyt olvasni eszméletlen szereplőkkel és sok-sok izgalommal. Az értékelésemet egyébként ITT olvashatod róla, ha érdekel.

3. V. E. Schwab: Viszály


Megjelenés: 2018. április 19.
Kiadó: Fumax
Fülszöveg: 
Lehetnek ​szuperképességeid, de attól még nem leszel jobb ember…

Victor és Eli két különc kollégiumi lakótárs, akiket nagyravágyásuk és átlagon felüli intellektusuk egyaránt összeköt. Diplomamunkájukhoz az adrenalin hatásait, és a halálközeli élményeket kutatják, egészen a nyugtalanító eredményig: megfelelő körülmények között bárki szert tehet emberfeletti képességekre. Amikor az elméletet gyakorlattá változtatják, az események nem várt, és borzalmas fordulatot vesznek.

Tíz évvel később Victor megszökik a börtönből, hogy esküdt ellenségévé vált egykori barátja nyomába eredjen. Segítője egy fiatal lány, aki zárkózottságával leplezi bámulatos képességeit. Eközben Eli semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy eltörölje a föld színéről a szuperképességekkel rendelkező egyéneket – kivéve társát, egy vasakarattal bíró, rejtélyes nőt. Az árulás és a veszteség fájdalmától hajtott ősellenségek mindkét oldalon emberfeletti erőkkel felfegyverkezve készülnek beteljesíteni bosszújukat – de vajon melyikük éli túl a végső összecsapást?

Olvastam már az írónő többi magyarul megjelent könyvét, és ha ez csak fele olyan jó, mint azok, akik tutira jó olvasási élményben lesz részem. Egyébként is odavagyok kislánykorom óta a szuperhősökért és a fantasyért, szóval már a témájáért is plusz pontot érdemel a könyv.  Külföldön is nagyon jók a visszajelzések róla, szóval csak-csak jó lehet.

4. Cookie O'Gorman: Nindzsalány



Megjelenés: 2018. április 16.
Kiadó: Móra
Fülszöveg: 
Snow-Soon Lee tizenhét éves, koreai, és Bruce Lee a pél­daképe. A harcművészet koronázatlan királynője nem az a bulizós típus, de ha felheccelik, akár egy vadidegen, dögös srácot is hajlandó lesmárolni a moziban, hogy bebizonyítsa, nem csak a gyilkos ütéseivel tud hatni a fiúkra. Ja, hogy a kapucnis szívtipró a dúsgazdag szenátorjelölt egy szem fia? Uppsz… Semmi vész, úgysem találkoznak többé. Vagy mégis? Ash lerázhatatlannak tűnik, és kissé paranoiás anyja a csa­ládot ért halálos fenyegetések miatt elképesztő ötlettel áll elő: azt akarja, hogy Snow legyen a suliban a fia testőre. Vajon meg tudja védeni a nindzsalány Asht a titokzatos zsarolóktól? És Snow-t ki védi meg az újabb csókoktól?



Az előzőekhez képest ez merőben más a műfaját tekintve, de ha ezt nézzük, szerencsére mindenevő vagyok. Sőt! Külön öröm lesz levezetésként egy könnyed, romantikus YA regényen átrágni magam a fentebb említett fantasyk után. Az írónő Kamuzások, kavarások című könyvét is szerettem, szóval pozitívan állok hozzá az új könyvéhez is. Szeretem az ilyen könnyed, kicsit drámai és romantikus könyveket, kellemesen ki tudnak kapcsolni, és legalább az osztálytársnőimet is lefoglalja pár órára, ha kölcsönadom nekik - ez külön öröm és csend (Végre!) számomra.

5. Katherine Arden: A Medve és a Csalogány


25489134Megjelenés: Remélem a Könyvfesztiválra megjelenik.
Kiadó: Alexandra
Fülszöveg: Még nem tették közzé magyarul.







Rengeteg pozitív külföldi értékelést olvastam róla, főleg ezek keltették fel az érdeklődésemet. Másrészt rajongok is Oroszország mesébe illő vidékeiért és legendáiért, szóval ezek miatt is különösen várom. És hála Istennek, a kiadó megőrizte az eredeti borítót.

6. Marissa Meyer: Heartless


Megjelenés: Remélem a Könyvfesztiválra megjelenik.
Kiadó: Könyvmolyképző
Fülszöveg: 
Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandozó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királynő is lehetne. 
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a saját feltételei alapján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…




Ez csak a külföldi borító, de remélem majd a Könyvmolyképző azért megőrzi, szerintem nagyon jól néz ki! Ez a könyv is jó külföldi visszajelzéseket kapott, ezen kívül imádtam Alíz történetét, ez az átdolgozás pedig különösen tetszik. Imádom a "meg kell küzdenem keményen a szerelmem beteljesüléséért" típusú történeteket.


Hát ennyi lenne. Mit gondoltok? Van olyan könyv, ami esetleg felkeltette az érdeklődéseteket? Esetleg van olyan, ami nálatok is felkerült már a Könyvfesztiválos beszerzési listára? Írjátok meg itt kommentben, ha van kedvetek!

Köszönöm, hogy benéztetek! 
További szép napot és jó olvasást mindenkinek!
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése