2017. október 28., szombat

, ,

Értékelés #3 - Erin Watt: Papír hercegnő

Értékelés #3

Erin Watt: Papírhercegnő



Egy könyv, aminek a kiadói példányai már a hivatalos megjelenés előtt elfogytak. Egy könyv, aminek két sikerlistás szerzője van. Egy könyv, ami a NA kategória egyik színvonalas képviselője és a rajongók kedvence. Ez a Papír hercegnő, ami idén ősszel jelenik meg a Könyvmolyképző gondozásában. Szerzői a hazai olvasótábor körében rendkívüli népszerűségnek örvendő Off-Campus sorozat írója, Elle Kennedy és a hazánkban még nem annyira ismert Jen Frederick


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2017. október 31.
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,06
Besorolás: romantikus, NA
Oldalszám: 370

Fülszöveg:
Egy lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához. Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!




Bevallom, az elején kicsit bizalmatlan voltam a könyvvel kapcsolatban. Hiába tudtam, hogy Elle Kennedy az egyik szerzője (akinek oda-vissza vagyok az Off-Campus sorozatáért.), de aggódtam, hogy ez is csak egy újabb New Adult regény lesz a sok közül. Már a megrendelésnél gondolkodtam, hogy nekem ez most tényleg igazán kell? A mai válaszom erre: IGEN, TUTIRA! Szóval bárki is bizonytalankodni akarna... rendeld meg, most! Nem egy olyan túlcsicsázott, ömlengős értékelést olvastam azoktól, akiknek még a magyar megjelenés előtt volt lehetőségük olvasni a művet. Akkor ezek idegesítettek, túl sok rózsaszín köd, szívecske és nyárcsorgatás övezte az értékeléseket. Most magamat is vissza kell komolyan fognom, különben én is elárasztanám a blogot egy óriási édességbombával és sok-sok nyállal.

Adott öt jóképű, gazdag srác - többségük szingli. Mégis mi gondja-baja lehet főszereplőnknek, Ellának azzal, hogy velük kellene élni. Ahogy Jennifer L. Armentrout mondaná: "Szép arc, szexi test és rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága." Hogy ez a pár dolog az öt Royal fiúra mennyire igaz, azt el sem tudjátok hinni. Ellának (miután kiszakítják "megszokott" környezetéből) számos megpróbáltatással kell megküzdenie. Új, fényűző otthona teljesen idegen számára, hát még az öt "fiútestvér", akiket a nyakába varnak. Gideon, Reed, Easton, Sawyer és Sebastian arrogánsak és kisebb isteneknek hiszik magukat a saját világukban. Ahogy a magyartanárom mondaná: hormontúltengéses domináns férfiállatok. Hát Ella köszöni szépen, nem kér ebből - ha rajta múlna, már itt se lenne. De a szükség nagyúr.

Miután elvesztette édesanyját és nem akart nevelőotthonba sem kerülni, menekülnie és saját magának kellett megteremtenie a napi betevőt. Ezért az iskola mellett dolgozni kényszerült egy sztriptízbárban - ami a legkönnyebb pénzkeresési forrásnak tűnt akkor számára. Aztán persze megérkezik a megváltás, Callum Royal személyében, aki járadékot ajánl fel neki azért cserébe, ha megpróbál beilleszkedni a világába és elvégzi az iskolát valami flancos magániskolában. Az is kiderül, hogy Mr. Royal Ella édesapjának a legjobb barátja volt, és azért jött, hogy segítsen neki. Szóval úgy látszik, hogy Ella élete rendbe jött, az egyetlen problémát a Royal fiúk jelentik.
A fiúk apjuk legújabb hódítását látják Ellában, hát még miután tudomást szereznek a lány foglalkozásáról. Hosszú utat kell azért bejárnunk, hogy végre változást érzékelhessünk a a fiúk és Ella kapcsolatában. Ella és Reed háborúskodása számomra színesítette a történetet, egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy unalmas lenne.

Nagyon tetszett a Papír hercegnőben, hogy rengetek olyan pillanat volt, mikor a történet egyszerűen magába szippantott és úgy éreztem, hogy a francba, de szívesen lennék Ella Royal. Mert bár a Royal fiúk tönkretesznek, de a rosseb enné meg, Easton Royal megér egy hét ajtócsapkodást. 
Hála Istennek a könyv végére pálfordulat következett, vagyis Ella és a fiúk kapcsolata normalizálódott, már-már testvériesnek éreztem. Leginkább Eastonnal, akit a történet legszeretetreméltóbb karakterének tartok. Egy kisfiú lelke szexi férfitestbe zárva. Kicsit anyátlannak éreztem sok helyen, ragaszkodó és kedves fiú, aki bármit megtenne a szeretteiért. Ő a kis család összetartó ereje.

A másik dolog, ami nagyon tetszett, hogy Ella a történet végéig megmaradt ugyanolyannak. Vagány, nagyszájú, olyan aki csak azért se hagyja magát. Független és erős. Példaértékű a kitartása szerintem. Végre egy nem picsogó női karakter, aki nem csak sírni tud és bizonygatni, hogy mennyire független, de közben odaadja magát bárkinek, aki segíteni tud neki. Szerencsére Ella mindenért egymaga küzdött meg, és ezért kiérdemelte a kedvenc női főszereplőim helyeinek egyikét.

Bár nagyon tetszett, mégis van néhány negatívuma is. Az ikreket, Sawyert és Sebastiant kicsit feleslegesnek éreztem néha, nem sok szerepük volt a történet folyamán. Az a kicsi, ami mégis volt tetszett, de nem igazán sikerült kibontakoztatni őket. Remélem a többi részben kicsit több szerephez jutnak majd.
Ezen kívül Callum is szokatlan volt nekem. Néha a féltő családapa szerepében tetszelgett, máskor nem tudott leszakadni a nőjéről. (Aki már az elején unszimpatikus volt, nagyon negatív karakternek tartom.) Viszont az apa szerepét többnyire jól teljesítette, még ha a fiai máshogy is gondolták.  
Ezeken kívül még idegesített a Royal dominancia. Lekezeltek mindenkit, kiskirályok voltak a maguk területén és nem voltak hajlandóak alábbhagyni. Kicsit hímsoviniszta hozzáállásúak voltak.
De mindezekkel is hangos folytatásért kiállt a könyv! Megmondom, a függővég rendesen padlóra tett. Ha újfajta büntetést szeretnének majd kitalálni a suliban javasolni fogom az igazgatónak a könyvet, főleg a függővégét.

Összességében csak ajánlani tudom bárkinek, aki szereti a romantikus, drámai könyveket és egy könnyed esti olvasmányra vágyik szexi rosszfiúkkal fűszerezve, akik tönkretesznek. Akik pedig attól félnek, hogy esetleg nem érkezne a folytatás, azokat megnyugtatom, hogy a második része, a Megtört herceg még idén decemberben megérkezik. A harmadik rész jogai is elkeltek, szóval Reed és Ella története teljes egészében olvasható lesz magyarul is. Csak az én szívem fáj, hogy Easton története kérdéses, megjelenik-e majd magyarul.





Borító: Elegáns és egyszerű, semmi csicsa. Nagyon tetszik.
Kedvenc karakter(ek): Easton, Val
Korhatár: 13+
Értékelés: 4,5

"(…) amikor valaki lepottyan az égből, és egyik viszontagság éri a másik után, valahol akkor is egy új jövő vár rá, ezért nincs értelme bánkódni a veszteségeken."

Kellemes pihenést mindenkinek a hétvégére és a szünetre!

Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése